Passa al contingut principal

NORMATIVA I CRITERIS DE QUALIFICACIÓ i AVALUACIÓ 2023/24

NORMES  DE FUNCIONAMENT I CRITERIS DE QUALIFICACIÓ DEL SEMINARI D'EDUCACIÓ FÍSICA

CURS 2023/24

A. NORMES DE FUNCIONAMENT

1.- PUNTUALITAT

Es passarà llista per començar la sessió 10 minuts després que soni el primer timbre (de finalització de classe anterior). En aquest interval de 10 minuts l'alumnat ha d'anar als vestidors a canviar-se i arribar al punt de trobada acordat amb el professorat.

La classe finalitzarà 10 minuts abans del segon timbre (de començament de classe següent) per tal que l'alumnat tingui 10 minuts per canviar-se i anar cap a l'aula corresponent.

2.- EQUIPAMENT

Per fer la pràctica esportiva l'alumnat ha de portar una indumentària adequada:
  1. Samarreta de màniga curta, mitja màniga o sense mànigues. A l'hivern s'haurà de portar dessuadora o folre polar.
  2. El pantalons d'esport podran ser curts o llargs, però no de carrer, encara que siguin de línia esportiva (tipus casual). Els pantalons s'adaptaran a la cintura i quedaran per sobre de la planta del peu, de forma que no s'arrosseguin.
  3. És obligatòria la sabatilla esportiva, lligada i adaptada totalment al peu per tal d'evitar lesions.  No es pot fer classe amb sabatilles de plataforma. S'hauran de portar mitjons, evidentment.
  4. S'hauran de treure les arracades grans o que pengin, així com els braçalets, anells i qualsevol altre objecte d'ornament que pugui representar un perill per al propi alumnat o per als seus companys.
  5. Els pírcings s'hauran de retirar o, en tot cas, protegir i tapar amb un esparadrap.
  6. A la bossa d'educació física s'ha de portar samarreta per a canviar-se i els estris de neteja personal: una tovallola petita, sabó i desodorant, pinta i colònia (opcional). I s'han d'usar!
  7. S'ha de portar a la pista una ampolla d'aigua (de plàstic) per hidratar-se durant les classes d'educació física.

El seminari no es fa responsable dels robatoris que es puguin produir als vestidors, per aquest motiu es recomana no portar cap objecte de valor (mòbils i altres aparells electrònics, diners, joies...). En cas que l'alumnat ho desitgi, pot guardar les seves pertinences dins de la bossa d'educació física i deixar-la on es faci la classe.

3.- ÚS D'INSTAL·LACIONS.

El mal ús del material o de les instal·lacions serà motiu de sanció.
Cap alumne/a podrà usar el material o fer ús de les instal·lacions pròpies del departament sense la presència o l'autorització del professorat.
No es pot menjar ni beure dins dels vestidors ni del gimnàs ni teatre.

4.- ACTIVITATS CURRICULARS FORA DEL CENTRE

El seminari organitza sortides curriculars per tal de garantir l'assoliment de totes les competències relacionades amb les activitats a la natura, un dels continguts clau de l'àrea d'educació física.
L'alumnat que no hi participi haurà de presentar un justificant signat pels pares o tutors, i realitzar un treball o dossier relacionat amb l'activitat.B. PROGRAMACIÓ ANUAL EF 23/24

Podeu consultar els criteris d'avaluació, qüalificació, distribució de continguts per trimestres, etc. a la programació anual:


CLICKEU A L'ENLLAÇ


A tenir en compte:

1.- CRITERIS ESPECÍFICS
Quan l'alumnat no pugui realitzar les sessions de forma puntual per motiu de lesió o malaltia se li adaptaran  els continguts desenvolupats a classe per tal que pugui assolir les competències treballades.
La primera i segona faltes les pot justificar a través de l'agenda. A partir de la tercer ho haurà de fer amb un justificant del metge.

2.-CONVALIDACIONS.

Poden convalidar la matèria els alumnes que pertanyin al centre de tecnificació de rem, dansa, música o d'altres. S'ha de portar certificat d'estudis perquè la direcció del centre doni el vistiplau. Aquest tràmit s'ha de realitzar durant la primera setmana del curs.

3.- EXEMPCIONS

Tots els alumnes que no puguin realitzar la pràctica de forma permanent durant tot el curs per motius de salut hauran de sol·licitar un permís específic i portar un informe mèdic oficial on consti que no pot fer les pràctiques a les classes d'educació física i el motiu.
En aquest cas, el departament d'educació física elaborarà un PI ( Pla Individualitzat) per a avaluar la matèria a través de feina teòrico-pràctica adequada.


4.- RECUPERACIÓ MATÈRIES PENDENTS
  • Quan la nota del primer trimestre del nou curs és igual o superior a AS.
  • Amb la realització d'un examen teòric i una prova pràctica al desembre 2023.
Reunió amb l'alumnat amb l'assignatura pendent del curs anterior: divendres 27/10 (sala miró).


Entrades populars d'aquest blog

2n TRIATLÓ MARTÍ I FRANQUÈS.

 Dijous dia 5 d'octubre l'alumnat de 1r de Batxillerat del centre a celebrat el 2n TRIATLÓ INS MARTÍ I FRANQUÈS. Ha estat tot un èxit. Han participat 150 triatletes, ens categoria femenina, masculina i per equips i 100 organitzadors, realitzant totes tasques de control, avituallament, sortides, premsa, comunicació, música, socorrisme i salut, boxes, mecànica,.. Aquí teniu  totes les fotos . I les classificacions I el video

II JORNADES D'ATLETISME

Divendres 6 de maig s'ha celebrat el primer dia de les II Jornades d'Atletisme INS Antoni de Martí i Franquès a l'estadi Natalia Rodríguez de Campclar. Aquesta activitat és la cloenda de diverses unitats didàctiques treballades en alguns cursos a la matèria d'Educació Física: -Unitat didàctica Atletisme I. Curses (1r d'ESO). -Unitat didàctica Atletisme II. Concursos: salts i llançaments (2n d'ESO). -Unitat didàctica d' Organització d'esdeveniments esportius  (4t d'ESO). L'alumnat de 4t ha desenvolupat les diferents tasques d'organització d'un esdeveniment com aquest: han estat jutges de les diferents proves, entrenadors i guies del equips de 2n; han fet tasques de premsa i publicitat, de disseny dels dorsals, d'elaboració de les classificacions i de lliurament de trofeus; i d'infermeria, d'avituallament i de cerca de patrocinadors. L'alumnat de 2n han estat els atletes de les 7 proves: 60 metres llisos, 1000 metres llis

L'ALUMNAT DE 1r DE BATXILLERAT PRACTICA ESPORTS NÀUTICS AL RCNT

 Comencem les sessions d'esports nàutics al RCNT. L'alumnat practica pàdel surf, pàdel XL, llagut i caiac durant tots el matí.         Una bona activitat per conèixer a tothom i agafar energia!! Aquí teniu totes les fotos del primer dia. 1r Batx  B i C Cliqueu aquí per veure les del dimarts. Grups D i E