Passa al contingut principal

Treball d'avaluació del primer trimestreTREBALL D’EDUCACIÓ FÍSICA

ORGANITZACIÓ D’UNA SORTIDA AL MEDI NATURAL

Aquest primer trimestre d’educació física, la part teòrica serà avaluada a través d’un treball on plasmarem els continguts treballats a classe a l’hora d’organitzar una sortida amb activitats al medi natural. Partirem de la hipòtesis que cadascun de vosaltres és el responsable de planificar i organitzar la sortida amb un grup d’alumnes  que ha de complir amb els següents criteris:

 • La sortida la realitzarem amb un grup de 40 alumnes de primer de batxillerat a la comarca del Pallars Sobirà.
 • Tindrà una durada de 2 dies/1 nit.
 •  S’ha de proposar el següent paquet d’activitats:

1.    Ruta de senderisme organitzada de forma autònoma.
2.    Paquet d’activitats multiaventura contractant una empresa especialitzada.

En el treball hi ha de constar els apartats que esmentem a continuació:

 • Tapa amb el vostre nom, cognom i curs
 • Índex.
 • Pressupost detallat de l’empresa de transport, si cal, amb els serveis que inclou, dates i horaris.
 • Pressupost de la pernoctació i serveis inclosos.
 • Pressupost de l’activitat conduïda per l’empresa d’esports especialitzada.
 • Preparació de la ruta de senderisme:
o   Punt d’inici i final de la ruta.
o   Selecció del millor itinerari tenint en compte el perill topogràfic, les característiques del terreny, el nivell tècnic dels membres del grup, etc.
o   Dades bàsiques per a l`orientació durant el recorregut (càlcul horari i de la distància, rumbs principals)
 • Circular informativa:
o   Dates i horaris.
o   Condicions econòmiques, serveis i activitats que inclou.
o   Descripció de les activitats o itineraris.
o   Telèfons de contacte.
o   Llista de l’equipament necessari i altres aspectes importants (menjar que cal portar, ...).
 • Autorització:
o   Dades bàsiques d’identificació: nom, cognoms, DNI, targeta sanitària, etc.
o   Dades antropomètriques: seran necessàries si cal llogar equipament o material específic.
o   Dades mèdiques: informació sobre al·lèrgies o altres malalties que calgui conèixer, medicaments que es prenen habitualment o en cas d’emergència.
o   Acceptació de normes: document pel qual s`accepten les normes dels organitzadors. També cal lliurar els permisos que corresponguin (autorització dels pares, per exemple)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPORTS NÀUTICS AL RCNT

  L'alumnat de 1r de Batxillerat comença les activitats programades pel departament d'Educació Física anant a fer esports nàutics al RCNT. La millor manera d'iniciar un curs ple d'aventures!. Per veure totes les fotos dels grups A i B  cliqueu aquí Per veure les fotos dels grups G i H  cliqueu aquí . Per veure les fotos dels grups E i F  cliqueu aquí Per veure les fotos dels grups C i D  cliqueu aquí.

FITNESS AL BATXILLERAT

L'alumnat de 1r de Batxillerat treballa la unitat didàctica de noves tendències de l'activitat física fent sis sessions de fitness al centre esportiu Viding. Cada sessió aporta una visió diferent de les possibilitats de realitzar activitat física a un centre esportiu. Podeu veure les fotos ciclant a cada activitat: 1ª setmana: Cross 2ona setmana: Ciclo 3ª setmana: Activitats aquàtiques 4ª sessió: Balance 5ena: Sh'bam/ Zumba 6ena: Combat

II JORNADES D'ATLETISME

Divendres 6 de maig s'ha celebrat el primer dia de les II Jornades d'Atletisme INS Antoni de Martí i Franquès a l'estadi Natalia Rodríguez de Campclar. Aquesta activitat és la cloenda de diverses unitats didàctiques treballades en alguns cursos a la matèria d'Educació Física: -Unitat didàctica Atletisme I. Curses (1r d'ESO). -Unitat didàctica Atletisme II. Concursos: salts i llançaments (2n d'ESO). -Unitat didàctica d' Organització d'esdeveniments esportius  (4t d'ESO). L'alumnat de 4t ha desenvolupat les diferents tasques d'organització d'un esdeveniment com aquest: han estat jutges de les diferents proves, entrenadors i guies del equips de 2n; han fet tasques de premsa i publicitat, de disseny dels dorsals, d'elaboració de les classificacions i de lliurament de trofeus; i d'infermeria, d'avituallament i de cerca de patrocinadors. L'alumnat de 2n han estat els atletes de les 7 proves: 60 metres llisos, 1000 metres llis